Sembènecinema

Elk jaar worden een heleboel films uit Azië, Latijns-Amerika en Afrika door Vlaamse distributeurs aangekocht. Deze films verschijnen in onze bioscopen en in verschillende cultuurcentra. Met Sembènecinema willen we zoveel mogelijk aandacht geven aan deze films. 

Op deze pagina kan je ontdekken welke wereldfilms in jouw buurt te zien zijn, kan je lezen over de nieuwste wereldfilms verschenen in de bioscoop en plan je als professional een vertoning in. 

 

 kijken  lezen  vertonen 

© Simon Verschelde

Agenda

De eerstvolgende vertoningen van wereldfilms in Vlaanderen. Klik op overzicht om te filteren op een locatie in jouw buurt of op specifieke datum.

 overzicht 

Young Critics


MOOOV geeft het woord aan een jong redactieteam. Onder begeleiding van eindredacteur Ivo De Kock schrijven ze over de nieuwste wereldfilmreleases in Vlaanderen. 

 alle  

Sembène Award

Elk jaar bundelt MOOOV alle wereldfilms die in Vlaanderen in de bioscoop verschijnen. Deze films dingen mee naar de Sembène Award, de prijs voor de beste wereldfilm, die we elk jaar op het filmfestival in april uitreiken.

Als vertoner kan je bij MOOOV terecht om al deze films in te boeken voor een vertoning. Wij regelen de vertoningsrechten en zorgen voor een geschikte drager. 

Organiseer een vertoning

Het e-mailadres is niet correct