filmwijsheid

MOOOV werkt aan een uitgebreid filmwijs aanbod voor onderwijs, mét gratis lesmateriaal, voor alle onderwijsniveaus en -types. Je kiest zelf waar en wanneer je de film met je leerlingen bekijkt. Zak af naar één van onze negen festivallocaties eind april. Of kies om een film online te bekijken in je klas op het moment dat het beste past in jouw lesrooster. Voor elk wat wils dus!

Snuister rond op deze pagina en ontdek de formule die perfect bij jou en je leerlingen past...

Niet gevonden wat je zocht? Stel dan zeker je vraag via scholen@mooov.be

maandelijkse filmprogrammatie

MOOOV en het Vredescentrum slaan de handen in elkaar en organiseren een maandelijkse filmprogrammatie in Antwerpen voor klassen uit het secundair onderwijs. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!

ontdek de voorstellingen 

festival voor scholen 

Ben je al volop bezig met het plannen van je activiteiten voor schooljaar 2022-2023? Dat treft! Wij zijn ook druk in de weer met het samenstellen van het festivalaanbod voor scholen voor onze festivaleditie van 2023. Hoewel er nog veel in de pijplijn zit waarvoor het nog net iets te vroeg is om het met jullie te delen, kunnen we toch al heel wat info verklappen.

online aanbod

Ook buiten de festivalperiode kan je bij MOOOV met je leerlingen genieten van een online filmaanbod. Want laten we eerlijk zijn: online filmkijken is een blijver én vooral handig om lessen en projecten extra te omkaderen of op een makkelijke manier misschien moeilijkere thema's bespreekbaar te maken.

We hebben ons aanbod online beschikbare films stevig uitgebreid. Aan jullie de keuze wanneer jullie een film willen bekijken. Scroll doorheen onze lijst online beschikbare films en reserveer een voorstelling voor je leerlingen.

lesmateriaal

Bij alle films van ons schoolprogramma voorzien we gratis lesmateriaal. Op onze website verzamelen we alle films van de afgelopen jaren die nog beschikbaar zijn voor vertoning in een bioscoop. Na afloop van de voorstelling ga je zelf aan de slag met het gratis lesmateriaal om de film verder uit te diepen!

lesmateriaal 

wat kost dat?

We houden het graag eenvoudig:

  • Voor een online filmvoorstelling in de klas betaal je € 2 per leerling
  • Voor een voorstelling in de bioscoop betaal je € 4,50 per leerling
  • Voor een voorstelling in de bioscoop tijdens onze festivalperiode van eind april, betaal je € 3,90 per leerling
  • Begeleidende leerkrachten en OKAN-klassen kunnen gratis deelnemen

Advies nodig? Hulp bij het regelen van de filmvoorstellingen voor jouw leerlingen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Laat ons horen wat we voor jou en je leerlingen kunnen betekenen, dan gaan we meteen aan de slag zodat jullie zonder zorgen kunnen genieten van de film.

Stuur snel een mailtje naar scholen@mooov.be 

© Griet Hendrickx