filmfestival

Het is hier even rustig... We zijn in volle voorbereiding van MOOOV Filmfestival 2024! Noteer alvast 18 tot 28 april in je agenda. 

locaties

MOOOV Filmfestival strijkt neer op negen locaties in Vlaanderen. Bezoek het festival dicht bij huis of ga eens op verkenning in een andere stad. Boeiend wordt het hoe dan ook!

competitie

Zorgvuldig pikte MOOOV tien films uit die zullen deelnemen aan de competitie. Vierwerf hoera, want maar liefst vier jury’s zullen samen met jullie de geselecteerde films bekijken en op hun beurt een eigen prijs uitreiken. De vier awards dit jaar zijn de CANVAS-award, de gedetineerden van de gevangenis van Merksplas voorzien de Behind the Scenes award, de studentenjury pikt de University of Antwerp Award eruit en ook de Youth award zal uitgedragen worden door de jongerenjury.

talentontwikkeling

Tijdens MOOOV Filmfestival zetten we graag in op de ontwikkeling van jong talent. Zo bieden we voor de Young Critics en Young Programmers tijdens MOOOV Filmfestival verschillende workshops en gesprekken door professionals. De Young Ambassadors organiseren tal van filmvertoningen en feestjes tijdens MOOOV Filmfestival en het hele jaar door! 

festival voor scholen

Ook voor scholen hebben we een groot festivalaanbod. Ben jij leerkracht en zoek je een film die je lessen aanvult of wil je je leerlingen kennis laten maken met films uit alle hoeken van de wereld? Lees dan gauw verder want we maken nu al plannen voor het volgende festival.

ontdek meer

maak MOOOV mee!

Elk jaar kan je 500 nieuwe films gaan zien in de Belgische bioscopen. Amper 30 van die films komen uit Afrika, Azië of Latijns-Amerika. MOOOV wil meer van dat. Jij toch ook? Steun MOOOV, zo zorgen we er samen voor dat meer regisseurs meer kansen krijgen om meer films aan meer mensen te laten zien.

doe een gift

Tip: Bij giften hoger dan €40 is een fiscaal attest mogelijk.