filmfestival

Tussen 20 april en 2 mei, gespreid over 14 dagen bundelt MOOOV een stevig pakket films vanuit alle hoeken van de wereld tot een festival. Op verschillende plekken in Vlaanderen en online kan je (h)eerlijke verhalen ontdekken, op het witte doek en ernaast. 

ontdek het programma van A tot Z

locaties

MOOOV Filmfestival strijkt neer op negen locaties in Vlaanderen. Bezoek het festival dicht bij huis of ga eens op verkenning in een andere stad. Boeiend wordt het hoe dan ook!

online

Tijdens ons festival krijg je nog een laatste kans om films te bekijken die definitief uit het aanbod verdwijnen.Tegelijk staan enkele titels op het programma die nooit eerder online te zien waren. Grijp dus nu je kans, thuis in je eentje of bij vrienden op de bank: het kan allemaal hier, voor slechts 4€/film:

competitie

Zorgvuldig pikte MOOOV tien films uit die zullen deelnemen aan de competitie. Vierwerf hoera, want maar liefst vier jury’s zullen samen met jullie de geselecteerde films bekijken en op hun beurt een eigen prijs uitreiken. De vier awards dit jaar zijn de CANVAS-award, de gedetineerden van de gevangenis van Merksplas voorzien de Behind the Scenes award, de studentenjury pikt de University of Antwerp Award eruit en ook de Youth award zal uitgedragen worden door de jongerenjury.

talentontwikkeling

Tijdens MOOOV Filmfestival zetten we graag in op de ontwikkeling van jong talent. Zo bieden we voor de Young Critics en Young Programmers tijdens MOOOV Filmfestival verschillende workshops en gesprekken door professionals. De Young Ambassadors organiseren tal van filmvertoningen en feestjes tijdens MOOOV Filmfestival en het hele jaar door! 

festival voor scholen

Ook voor scholen hebben we een groot festivalaanbod. Ben jij leerkracht en zoek je een film die je lessen aanvult of wil je je leerlingen kennis laten maken met films uit alle hoeken van de wereld? Lees dan gauw verder want we maken nu al plannen voor het volgende festival.

 ontdek meer 

maak MOOOV mee!

Elk jaar kan je 500 nieuwe films gaan zien in de Belgische bioscopen. Amper 30 van die films komen uit Afrika, Azië of Latijns-Amerika. MOOOV wil meer van dat. Jij toch ook? Steun MOOOV, zo zorgen we er samen voor dat meer regisseurs meer kansen krijgen om meer films aan meer mensen te laten zien.

 

 doe een gift 

Tip: Bij giften hoger dan €40 is een fiscaal attest mogelijk.