fomofilm 👀

Met fomofilm zetten we één film per maand in de schijnwerpers. We vragen aan cinema's om een enkele vertoning in te plannen en bundelen deze vertoningen in een kleine, maandelijkse campagne.

Elk jaar worden overal ter wereld heel wat straffe films gemaakt. Veel van deze films geraken niet tot in onze bioscoopzalen. Fomofilm trekt naar verre oorden en gaat met veel zorg op zoek naar de meest unieke verhalen. Eenmaal thuis zetten we één film per maand in de schijnwerpers. Zo worden we overal in Vlaanderen jouw losvaste afspraak voor bijzondere cinema.

 

deze maandvolgende maandvorige maanden

Samsara 🧘

Lois Patiño, Spanje, 2023, 113'

In Laos leest een jonge monnik elke dag een stuk uit Dodenboek voor aan een stervende vrouw. De tekst moet haar helpen om de weg te vinden naar het hiernamaals. We volgen haar ziel op de zintuigelijke reis naar reïncarnatie in een volgend lichaam. Een meditatieve film over de Boeddhistische levenscyclus van geboorte, leven, dood en wedergeboorte. Een reis over de wereld, en daarbuiten, startend in een tempel in Laos en eindigend op een strand in Zanzibar. Een ongeziene ervaring.

“Een spirituele reis naar de bewustzijnverruimende kwaliteiten van film. Ook film is vaak een droom genoemd, of een meditatie, en zelfs een trip. Deze film brengt dat allemaal samen. Het is een ervaring aan beide kanten van het bewustzijn.”
★★★★★ Dana Linssen, NRC

“Bij deze betoverende film wordt de bioscoop een meditatieruimte: een unieke belevenis.”
★★★★★ Volkskrant

"A quiet, radical masterwork, surely destined for high rank in many year-end top tens."
★★★★★ Little White Lies

 

info en ticketstrailer

vertoningen

De fomofilm-vertoningen van Samsara maken deel uit van een ruimere release van de film in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Ontdek hier alle vertoningen van de film.

DON'T MISS OUT!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niets van fomofilm en andere vertoningen van MOOOV filmdistributie.

* mandatory field
 
 

filmdistributie

MOOOV koopt films aan op de internationale markt en verhuurt deze gekochte films aan Belgische zalen. Fomofilm is een alternatieve distributiestrategie van MOOOV.

 

meer info