Memorias de un cuerpo que arde

Antonella Sudasassi
Festival
za 20 apr 24 - do 25 apr 24
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
Ana, Patricia en Mayela groeiden op in een wereld waarin seksualiteit gehuld was in de taboesfeer. Nu ze ouder zijn dan 65 kunnen ze eindelijk vrijuit spreken en reflecteren over hun vrouwelijkheid.

Drie vrouwen van boven de 65 blikken terug op hun leven, en meer bepaald op de verschillende fases van hun vrouwelijkheid. Het begint bij de eerste vlinders en menstruatie, en gaat vervolgens naadloos over in seksuele verkenningen. Er wordt ook een hoofdstuk gewijd aan het krijgen van kinderen. Afsluitend worden seksuele bevrijding op latere leeftijd en nieuwe liefdes onder de loep genomen.

Mening programmatieteam:

‘Memorias de un cuerpo que arde’ is een prachtige film die op een originele manier het heden met het verleden verweeft. Dat maakt dit juweeltje extra genietbaar. De herinneringen worden mooi in beeld gebracht en zijn vaak liefdevol, maar soms ook pijnlijk. Er komen ongelooflijk veel levensfases en mijlpalen uit het leven van een vrouw aan bod, maar net dat zorgt voor een empathisch en waarheidsgetrouw beeld. Een originele en eerlijke film die getuigt van openhartigheid. Alle onderdelen van het vrouw-zijn worden hier sans gêne uit de taboesfeer gehaald. 

regie
Antonella Sudasassi
cast
Juliana Filloy Bogantes, Paulina Bernini Viquez, Juan Luis Araya Sánchez
speelduur
90 min
jaar
2024
land
Costa Rica, Spanje
taal
Spaans
Ondertiteling
Engels, Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

“An elegantly-structured tale distills the experiences of three older women into a single life that speaks for a generation” - Screen Daily