Memorias de un cuerpo que arde

Antonella Sudasassi
Festival
Sat 20 Apr 24 - Thu 25 Apr 24
  • Caution with children up to 16 years of age
Ana, Patricia en Mayela groeiden op in een wereld waarin seksualiteit gehuld was in de taboesfeer. Nu ze ouder zijn dan 65 kunnen ze eindelijk vrijuit spreken en reflecteren over hun vrouwelijkheid.

Drie vrouwen van boven de 65 blikken terug op hun leven, en meer bepaald op de verschillende fases van hun vrouwelijkheid. Het begint bij de eerste vlinders en menstruatie, en gaat vervolgens naadloos over in seksuele verkenningen. Er wordt ook een hoofdstuk gewijd aan het krijgen van kinderen. Afsluitend worden seksuele bevrijding op latere leeftijd en nieuwe liefdes onder de loep genomen.

Mening programmatieteam:

‘Memorias de un cuerpo que arde’ is een prachtige film die op een originele manier het heden met het verleden verweeft. Dat maakt dit juweeltje extra genietbaar. De herinneringen worden mooi in beeld gebracht en zijn vaak liefdevol, maar soms ook pijnlijk. Er komen ongelooflijk veel levensfases en mijlpalen uit het leven van een vrouw aan bod, maar net dat zorgt voor een empathisch en waarheidsgetrouw beeld. Een originele en eerlijke film die getuigt van openhartigheid. Alle onderdelen van het vrouw-zijn worden hier sans gêne uit de taboesfeer gehaald. 

direction
Antonella Sudasassi
cast
Juliana Filloy Bogantes, Paulina Bernini Viquez, Juan Luis Araya Sánchez
duration
90 min
year
2024
country
Costa Rica, Spain
language
Spanish
Subtitles
Engels, Nederlands
  • Caution with children up to 16 years of age

locations and tickets

“An elegantly-structured tale distills the experiences of three older women into a single life that speaks for a generation” - Screen Daily