Bootlegger

Caroline Monnet
za 23 apr 22 - di 26 apr 22
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

De kijker wordt meegezogen in dit bijzondere verhaal op een al even bijzondere plek met schitterende fotografie en een betoverende soundtrack. 

Om haar scriptie af te ronden verlaat Mani, een masterstudent rechten, Montreal en keert terug naar haar familie in een afgelegen reservaat, waar haar verleden pijnlijke gevolgen blijft hebben. Mani worstelt met dat verleden maar hoopt ondanks alles om geaccepteerd te worden in haar gemeenschap. Toch raakt ze verwikkeld in een debat over het houden van een referendum dat de vrije verkoop van alcohol in het reservaat mogelijk zou maken.

Alcohol veroorzaakt vervreemding en verdeeldheid binnen de lokale gemeenschap. Sommigen vrezen voor de jongeren en herinneren zich nog de problemen uit het verleden. Als rechtenstudent vindt Mani dat de verkoop van alcohol goed gereguleerd en belast moet worden, maar zo plaatst ze zich pal tegenover Laura, die al jaren illegale alcohol het reservaat binnensmokkelt met goedkeuring en steun van sommige bewoners en haar partner Raymond. Die laatste is nog steeds boos op Mani, die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn dochter lang geleden.

De tegenstrijdige gevoelens van de personages, hun verwarring en emotionele spanningen vormen de leidraad in deze sterke debuutfilm. Tegelijk is 'Bootlegger' een boeiende verkenning van het zelfbeschikkingsrecht voor inheemse gemeenschappen.

regie
Caroline Monnet
speelduur
81 min
jaar
2021
land
Canada
taal
Frans, Engels en Algonquin
Ondertiteling
Nederlands, Engels
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

 

Comme un battement de cœur

La Presse