Animalia

Sofia Alaoui
FOMOFILM, 2023
do 18 apr 24 - di 30 apr 24
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst

Wanneer Marokko in rep en roer staat door een mysterieuze entiteit, moet de hoogzwangere Itto een reis door de bergen ondernemen. Op zoek naar haar echtgenoot komt ze zichzelf tegen, en de antwoorden waarvan ze niet wist dat ze ze zocht.

Itto, een jonge vrouw van simpele komaf, past zich langzaam maar zeker aan aan de geprivilegieerde levensstijl van haar rijke schoonfamilie. Maar wanneer bovennatuurlijke gebeurtenissen Marokko in een vreemde noodtoestand brengen, raakt ze gescheiden van haar man. Alleen, hoogzwanger en op zoek naar haar echtgenoot, komt ze zichzelf én haar persoonlijke bevrijding tegen.

‘Animalia’ daagt je uit om na te denken over de betekenis van het leven en de rol van het onbekende. De film toont de schoonheid en diversiteit die Marokko rijk is, maar ook de sociale en culturele spanningen in het land. Regisseur Sofia Alaoui presenteert een vrouwelijk perspectief op een veranderende wereld, waarin het hoofdpersonage langzaam maar zeker haar eigen stem en plaats vindt.

Animalia
regie
Sofia Alaoui
cast
Oumaïma Barid, Mehdi Dehbi, Fouad Oughaou
speelduur
90 min
releasedatum
do 18 apr 24
jaar
2023
land
Marokko, Frankrijk, Qatar
taal
Frans, Arabisch, Berber
Ondertiteling
Frans, Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst

Onderdeel van

Animalia is een genre-buigend verhaal over een ongeïdentificeerd meteorologisch fenomeen dat het leven van een zwangere vrouw op zijn kop zet.

Hollywood Reporter