over MOOOV

Sinds het ontstaan van MOOOV staat de diverse wereld tonen centraal in de werking. Dit doen we zowel op het grote scherm als buiten de cinema muren.

MOOOV wil mensen verbinden aan de hand van verhalen. Verhalen kunnen het individuele overstijgen. Ze brengen universele waarden en gevoelens tot bij iedereen die nieuwsgierig is. Een krachtig medium hiervoor is film. MOOOV wil films tonen die zowel een spiegel als een venster zijn: verhalen doen ons reflecteren over wie we zijn als individu, maar bieden ook een kans om onze blik te verruimen. 

Overal in de wereld worden films gemaakt. Slechts een klein deel vindt de weg naar de Belgische cinema. MOOOV gaat in de hele wereld op zoek naar films en regisseurs die artistieke kwaliteit combineren met relevante inhoud.

hoe?

MOOOV is organisator van allerlei periodieke en permanente activiteiten rond de programmering en vertoning van films uit alle windstreken. Daarnaast speelt talentontwikkeling een belangrijke rol bij MOOOV. De passie voor film staat steeds centraal.

MOOOV wil een zo breed mogelijk publiek informeren, inspireren en impact hebben. De leidraad hiervoor is een strategisch duurzaamheidsplan waarin we met voortdurende acties aandacht hebben voor duurzaamheid, inclusie en dekolonisering.

MOOOV werkt samen met organisaties en partners die deze waarden delen.

wat?

De werking van MOOOV bestaat uit verschillende onderdelen:

Filmfestival
Gedurende twee weken bundelt MOOOV op verschillende locaties in Vlaanderen een pakket exclusieve films en feestelijke activiteiten. Op een laagdrempelige manier ontdekken bezoekers verhalen uit alle hoeken van de wereld. Het Filmfestival is een ontmoetingsplek voor iedereen. 

Filmclubs
Heel het jaar door organiseert MOOOV filmvertoningen, verspreid over België en op vaste momenten. Filmliefhebbers komen samen tijdens Zebracinema, CINEMOOOV en zomerse openluchtcinema’s. 

Filmwijsheid
MOOOV ondersteunt publiek bij het inhoudelijk uitdiepen van films aan de hand van Q&A sessies met regisseurs, debatten met deskundigen ter zake en gratis lesmateriaal voor leerkrachten. Als eerste stap tot professionalisering, kunnen jongeren in de veilige omgeving van MOOOV leren reflecteren, schrijven en vloggen over film. Ook in hun vrije tijd krijgen jongeren de kans om een eigen peer to peer programmatie uit te werken.

Filmdistributie
Elk jaar koopt MOOOV verschillende films aan en brengt ze naar het grote en kleine scherm in de Benelux. MOOOV doet dit onder andere aan de hand van een vast circuit met elke maand een enkele vertoning in verschillende bioscopen met verdiepende content die inzoomt op de film, zijn maker en thema’s.

© Viktor Van Hoof