Internationale Jury

 

Tijdens MOOOV Filmfestival bekijkt en beoordeelt een internationale jury de 10 competitiefilms. We stellen ze hier graag even aan je voor.

NORA EL HOURCH

Nora El Hourch is een Frans-Marokkaanse filmmaker. Ze zette haar eerste stappen als regisseur met haar kortfilm ‘A Few Seconds’. Haar debuutfilm ‘HLM Pussy’ is dit jaar geprogrammeerd op het MOOOV Filmfestival.

NAFISS NIA

Nafiss Nia is een Nederlands-Iraanse dichter, scenarioschrijver, producer, literair vertaler en cultuurmanager. Ze geeft les over diversiteit en inclusie in film en literatuur. Haar debuutfilm ‘Die middag’ ging in première op het filmfestival van Rotterdam en staat dit jaar op het programma van MOOOV.

CHIKA ANADU

Chika Anadu is een Nigeriaanse regisseur die woont en werkt in Londen. Na een residentie op het filmfestival van Cannes bracht ze in 2013 haar eerste film ‘B for Boy’ uit, die dat jaar trouwens ook te zien was bij MOOOV. De film stond wereldwijd geprogrammeerd op verschillende festivals en sleepte meerdere prijzen in de wacht. Momenteel werkt ze aan haar tweede film ‘All dressed in White’.

SANNE NUYENS

De Belgische Sanne Nuyens maakte vroeger kortfilms, maar ken je vandaag misschien als scenarist van verschillende bekende Vlaamse televisieseries zoals ‘Beau Séjour’ of ‘De Twaalf’. Beide reeksen werden verdeeld door Netflix en konden rekenen op wereldwijd succes.

MESUT ALP

Mesut Alp is een Turkse archeoloog en filmmaker die zich heeft gevestigd in Parijs. Na verschillende opgravingen in Anatolië en Noord-Mesopotamië groeide hij uit tot één van de bekendste verhalenvertellers van heel Turkije. Als regisseur en scenarioschrijver heeft hij reeds twee kortfilms op z’n naam staan en daarnaast werkte hij als scenarist ook al mee aan verschillende documentaires.