Streamingaanbod voor bibliotheken

Een streamingaanbod voor je leden boordevol kwaliteitsfilms uit de hele wereld? Dat kunnen we voor je maken! MOOOV biedt een gecureerd filmaanbod op maat van jouw noden en wensen.

Hoe kunnen we samenwerken?

 • Samen met jou selecteren we een filmaanbod voor jouw leden. Onderaan deze pagina vind je alvast een selectie uit het mogelijk aanbod.
 • Dit aanbod kan maandelijks, tweemaandelijks,… vernieuwd worden naargelang jouw keuze. 
 • Je bepaalt zelf hoeveel films je wil aanbieden, hoeveel films je leden al dan niet gratis kunnen bekijken en gedurende welke periode je een streamingprogramma beschikbaar wil stellen. We werken dit graag uit op maat van jouw middelen en noden. 
 • Films streamen gebeurt binnen de eigen webomgeving van jouw bibliotheek. Hiervoor installeerden we samen met Cultuurconnect en Medialoc een plug-in in de backoffice van bibliotheek.be. Je leden hoeven dus geen nieuw account aan te maken of door te klikken naar een extern streamingplatform. Inloggen op Mijn Bibliotheek volstaat, waardoor het aanbod ook exclusief toegankelijk is voor de leden van jouw bibliotheek. De data van je leden worden daarbij, conform de GDPR-wetgeving, niet vrijgegeven aan MOOOV. 

We hanteren daarbij volgende prijzen:

 • Een abonnementsbedrag van 99 euro per maand of 990 euro per jaar (incl btw) voor de inhoudelijke en technische opvolging
 • Een bedrag van 1,55 euro per view (excl btw). Deze kosten dekken de streaming, de vertoningsrechten en SABAM. Hierbij kan je als bibliotheek volgende keuzes maken:
  • Je bepaalt vooraf een maximum totaal aantal views. Van zodra dit aantal bereikt wordt, geven we je een seintje. Je kan dan beslissen om extra budget in te zetten of niet.
  • Je bepaalt een maximum aantal views per lid. Een bibliotheeklid kan daarbij een beperkt aantal films gratis bekijken, bijkomende films zijn betalend.
  • Geen beperking in budget. We rekenen aan het einde van de abonnementsperiode het aantal views af. Bij een jaarabonnement wordt het aantal views per kwartaal gefactureerd.

Welke films kunnen opgenomen worden in het streamingaanbod? 

Hieronder vind je alvast een eerste overzicht van titels die onmiddellijk beschikbaar zijn. We breiden deze collectie verder uit in de loop van het jaar. Vanaf eind mei zall het aanbod fors zijn aangegroeid.

van 3