© cherry pickers

Le Sorelle Macaluso

Emma Dante
di 14 sep 21 - di 12 okt 21
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst

5 zussen wonen zonder ouders in een appartement en leven van de duiven die ze houden en verhuren voor evenementen. Hun jeugd wordt verstoord als één van hen plotseling overlijdt.

De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig – wonen bovenin een vervallen appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over zee. Ze leven van de duiven die ze op zolder houden en verhuren voor ceremonies. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen.
 
Le Sorelle Macaluso is een film van de Italiaanse theatermaker en filmregisseur Emma Dante. Net als haar debuutfilm Una via a Palermo (2013) speelt het zich af in haar thuisstad Palermo en baseerde zij de film op een toneelstuk dat zij zelf schreef. Twaalf actrices van verschillende leeftijden spelen de vijf zussen in hun jeugd, als volwassen vrouwen en hoogbejaarde dames. De indringende en nostalgische score van de film bestaat uit klassieke stukken van Erik Satie, de Siciliaanse musicus en filmmaker Franco Battiato en de Italiaanse rock-hit van Gianna Nannini, Meravigliosa creatura.

regie
Emma Dante
cast
Alissa Maria Orlando, Susanna Piraino, Anita Pomario
speelduur
94 min
jaar
2020
land
Italië
taal
Italiaans
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst

“Mooi, hoe Dante zulke verstilde, bezinnende momenten inbouwt in haar tweede speelfilm (…)” “Dante laat treffend zien hoe in alledaagse momenten de kiem voor levenslange herinneringen wordt gelegd(…)” ★★★★

De Volkskrant