Son Hasat

Cemil Agacikoglu
Festival
ma 22 apr 24 - za 27 apr 24
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
De Turkse rietvelden vormen het adembenemende decor van een allegorisch verhaal over mensen die slinks op zoek gaan naar een beter leven. Maar dat is nooit zonder risico. 

Ali en zijn vrouw Aysel wonen in een klein dorpje, omgeven door een groot meer en immense rietvelden. Ze moeten hard werken om rond te komen. Daarbovenop worden ze uitgebuit en mishandeld door maffiose bazen. Ali gaat op zoek naar manieren om aan de ellende te ontsnappen en probeert illegaal riet te smokkelen. Het is een riskante onderneming, niet zonder gevaar. 

Mening programmatieteam:

De landschappen van water en riet zijn op een spectaculaire manier gefilmd. Ze maken de omgeving even belangrijk als de personages. De rietvelden zijn door de bijzondere cameravoering als een labyrintisch, claustrofobisch en verstikkend personage, in de meedogenloze strijd tussen goed en kwaad, waarvan de grenzen steeds verder vervagen.  

regie
Cemil Agacikoglu
cast
Hilmi Ahiska, Sevgi Temel, Gokhan Yikilkan
speelduur
123 min
jaar
2023
land
Turkije, Bulgarije
taal
Turks
Ondertiteling
Engels, Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

“Quiet yet beautiful with a fantastic sound mix, ‘A Strange Path’ is terrifying at moments and tender at others.” - Rotten Tomatoes