Critical Zone

Ali Ahmadzadeh
Festival
za 20 apr 24 - za 27 apr 24
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

Een eenzame man vult zijn nachten met het verkopen van drugs. Onderweg ontfermt hij zich over de getormenteerde zielen die zijn pad kruisen. 

Amir leidt samen met zijn hond Mr. Fred een eenzaam bestaan. ‘s Nachts rijdt hij door de straten van Teheran om drugs te verkopen. De stem van zijn GPS wijst hem de weg. Ondertussen profileert Amir zich als een moderne profeet en ontfermt hij zich over de eenzame zielen die hij ontmoet. 

Mening programmatieteam:

De muziek en het camerawerk in ‘Critical Zone’ zijn van een buitengewoon niveau. De film is in moeilijke omstandigheden gemaakt, en dat kun je merken in sommige scènes. Maar toch is de fotografie heel bijzonder qua stijl en esthetiek. ‘Critical Zone’ is een gedurfde film die op vele vlakken durft experimenteren. Je kan duidelijk zien dat regisseur Ali Ahmadzadeh er zijn hart en ziel in gestoken heeft. Ondertussen kreeg hij zelf ook te maken met de onbuigzaamheid van de Iraanse autoriteiten: in augustus 2022 werd hij gearresteerd. Waarom is onduidelijk, al wordt vermoed dat het maken van deze film de reden is.  

regie
Ali Ahmadzadeh
speelduur
99 min
jaar
2023
land
Iran (Islamic Republic of)
taal
Perzisch
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

“Aesthetically, ‘Critical Zone’ is very much a trip to sit through as well, with dreamy, red-filtered night visuals , and moments of brooding, lyrical ecstasy.” - The Hollywood Reporter