My Sunny Maad

Michaela Pavlátová
vr 22 apr 22 - zo 1 mei 22

Indrukwekkend hoe de film licht en kleur gebruikt om sfeer uit te drukken en ons laat kennismaken met complexe en gelaagde karakters.

‘My Sunny Maad’ is gebaseerd op ’Frišta’, een boek van Petra Procházková. Zij is een Tsjechische journalist, oorlogscorrespondent en humanitair werker die met een man uit Afghanistan trouwde en zes jaar in de hoofdstad Kabul woonde. Pavlátová wilde een film maken over sterke vrouwen. Het dagelijkse leven, familiegeheimen en de relatie tussen man en vrouw staan daarbij centraal.
Het verhaal volgt de Tsjechische vrouw Herra, die verliefd wordt op de Afghaanse man Nazir. Ze volgt hem naar zijn vaderland, al heeft ze geen idee wat ze mag verwachten of in welke familie ze terechtkomt. In Kabul maakt ze kennis met een grootvader die een feminist is en Freshta, een vrouw die alles zou doen om weg te lopen van haar man die haar mishandelt. Ze adopteren Maad, een jongen die verbazend slim is. Met zijn enorme, droevige ogen en te groot hoofd is hij een beetje anders dan de andere kinderen. Hij vat de menselijkheid, tolerantie, liefde en hoop samen die de kern vormen van dit meeslepende verhaal in prachtige 2D-animatie waarin alle personages karakter en diepgang krijgen. Meer dan zeven jaar is er door animatieteams in verschillende landen gewerkt aan deze film met stemacteurs uit de hele wereld. Daarnaast profiteert de film ook van een bijzonder sfeervol geluidsontwerp en een aangrijpende soundtrack.

regie
Michaela Pavlátová
speelduur
85 min
jaar
2021
land
Tsjechië
taal
Perzisch
Ondertiteling
Nederlands, Engels

It's an animated experience like you've never had before .

Rachel Wagner, Rotoscopers