Once Upon a Time in Calcutta

Aditya Vikram Sengupta
za 23 apr 22 - vr 29 apr 22
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

Kolkata, de Indische stad van 15 miljoen inwoners, is een volwaardig personage dat invloed heeft op en beïnvloed wordt door de andere personages in deze film. Een kleurrijke en gelaagde film.

Ela is een voormalige televisiester en is de buitenechtelijke dochter van een rijke man. Haar vader had een heel groot huis dat Ela niet kan erven omdat haar halfbroer Bubu nog steeds kwaad is over de ontrouw van zijn vader. Raja is de zoon van een medewerker van Ela’s vader en gaat voor een louche stadsontwikkelingsproject werken. Ela en Raja kenden elkaar al lang want Raja had ook voor Ela’s vader gewerkt. De twee proberen nieuw leven te blazen in hun vroegere relatie. Maar al snel blijkt Raja een oplichter te zijn.

Een film met romantische ontwikkelingen, waarbij elk personage wel een geheime affaire lijkt te hebben. Tegelijk is het een scherpe kritiek van de regisseur op de manier waarop machthebbers omgaan met zijn stad en een aanklacht tegen de corruptie bij stedelijke diensten. Ondanks de kritische ondertoon is de film ook wel een ode aan het steeds veranderende Kolkata, een stad met zo’n 15 miljoen inwoners. Het resultaat is een kleurrijke en gelaagde film.

regie
Aditya Vikram Sengupt
speelduur
129 min
jaar
2021
land
India
taal
Bengali
Ondertiteling
Engels
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

Aditya Vikram Sengupta delicately and expertly captures a city that is in flux.

The Quint