Chronicle of Space

Akshay Indikar
vr 22 apr 22 - do 28 apr 22

Na de verdwijning van zijn vader ontsnapt de 8-jarige Dighu aan eenzaamheid door middel van zijn eigen verbeelding en dagboekschrijfsels. 

De 8-jarige Dighu verlaat samen met zijn zus en moeder de stad waar ze woonden en komt terecht bij zijn grootouders in een dorp op het Indische platteland. Niet lang daarvoor is zijn vader verdwenen en niemand lijkt te weten waar hij is. Volwassenen reageren al helemaal niet op zijn vele vragen. Het gemis is groot en ook de nieuwe omgeving went moeilijk. Rivieren, de zee, regen: water lijkt de enige constante in Dighu’s leven. De introverte jongen slijt zijn dagen met de school en lange, eenzame wandelingen. Zijn gedachten schrijft hij op in zijn dagboek en langzaamaan verdwijnt hij in zijn eigen verbeelding. 

In ‘Chronicle of Space’ spreken beelden en geluiden, onderbroken door de dagboekaantekeningen van Dighu, meer dan woorden. Regisseur Akshay Indikar creëert op ingetogen wijze een sfeer van nostalgie en mijmering. Een film waarbij je vooral je ogen, maar ook je oren de kost kunt geven en af en toe even de ruimte krijgt om zelf weg te dromen.

 

regie
Akshay Indikar
speelduur
85 min
jaar
2020
land
India
taal
Hindi
Ondertiteling
Nederlands, Engels

 

‘ Chronicle of Space ’ vividly goes into a route of plunging into the sensibility of a boy sharp enough to see what is around him but unsure of the powers that govern what he sees.

Daniel Kasman, MUBI