On Wheels

Mauro D’Addio
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

'On Wheels' is een mooi voorbeeld van hoe je een boeiende familiefilm maakt zonder te vervallen in kolder die aan een up tempo voorbijflitst.

Na de vakantie komen Laïs en Lucas bij mekaar te zitten in de klas. Lucas werd een gesloten jongen nadat hij door een ongeval in een rolstoel terecht kwam. Laïs lijkt wel zijn tegenpool: uitbundig, brutaal en eigenwijs. Zij woont bij haar moeder en mist een vader in haar leven. In Lucas lijkt ze de geschikte partner in crime te vinden; zij krijgt hem namelijk zover om samen met haar op zoek te gaan naar haar vader. Met alleen een foto van de opvallende truck van haar vader op zak, trekken de twee naar een truckerscafé, een eind weg van huis…

Deze coming-of-age /roadmovie is een warm verhaal over vriendschap en de zoektocht naar een eigen plek. De regisseur neemt zijn jonge publiek au sérieux en schotelt hen geen stereotype karakters voor. De kinderen zijn geen superhelden of wizz kids, de volwassenen geen slapstickfiguren. D’Addio laat zijn personages rondrijden over de zanderige wegen, doorheen een schitterend landschap. Het schept zowel een gevoel van vrijheid als van nietigheid. 'On Wheels' is een mooi voorbeeld van hoe je een boeiende familiefilm maakt zonder te vervallen in kolder die aan een up tempo voorbijflitst.

regie
Mauro D’Addio
cast
Cauã Martins, Lara Boldorini
speelduur
72 min
jaar
2017
land
Brazilië
taal
Portugees gesproken - Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

 lesmateriaal 

 
 

An inspiring journey of self-discovery. It portrays with a refreshing lightness the importance of seeing beyond the limitations of others.

Signis