© Cinéart

Rocks

Sarah Gavron
vr 23 jul 21 - di 5 okt 21
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Voor de fans van mooie geëngageerde Britse cinema, zoals we die kennen van Ken Loach, Andrea Arnold, Mike Leigh en Lynne Ramsay. 

Zes jonge meisjes zitten op het dak van een appartementsgebouw in East End, Londen. Ze babbelen, lachen en maken video’s van zichzelf. Ze hebben een verschillende etnische achtergrond: Sumaya komt uit Somalia, Sabina uit Polen, Rocks is een Nigeriaans-Brits meisje. Haar vriendinnen dromen van een carrière als verpleegster of advocaat; zij werkt als make-upartieste en woont samen met haar broertje Emmanuel en haar moeder. Op een dag is haar moeder weg “om haar hoofd leeg te maken” en Rocks krijgt het moeilijk met de zorg voor haar broer. Emmanuel moet naar een pleeggezin in een badplaats. De vriendinnen verzamelen al hun zakgeld om Emmanuel te bezoeken. 

Een sociaal-realistisch, maar barmhartig portret, balancerend tussen drama en humor. Mooi en tactiel gefilmd door DOP Hélène Louvart. De scenaristen werkten voor dit grappige maar emotionele script samen met jonge Londenaren wiens verhalen ze gebruikten, wat zorgt voor een grote vorm van authenticiteit en levendigheid. Een gevoelige film over iemand die de moederlijke verantwoordelijkheid aanvaardt,  terwijl ze er zelf van beroofd is. ‘Rocks’ is een film vol leven en veerkracht. 

regie
Sarah Gavron
speelduur
93 min
jaar
2019
land
Verenigd Koninkrijk
taal
Engels
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

zalen en tickets

Sarah Gavron

Regisseur

Een grimmig, maar vaak ook vrolijk en hoopvol verhaal over opgroeien in een wereldstad.

IFFR