Strakke kaders: over cameravoering

Aan de slag met filmwijsheid

Deze aflevering staat in het teken van cameravoering, want zonder camera geen beeld en dus geen film. De verschillende manieren om beelden vast te leggen en het gevolg van keuzes in camerastandpunt en -perspectief worden geïllustreerd.

‘Aan de slag met filmwijsheid’ is een webinarreeks voor leerkrachten en cultuureducatoren, die hen wegwijs wil maken in film, filmtaal en filmeducatie zodat ze deze kennis kunnen meenemen naar de klas of naar activiteiten rond film in de vrije tijd. De acht afleveringen belichten de bouwstenen van film maar raken ook filmgeschiedenis, filmgenres en de kracht en impact van film aan. De acht afleveringen kunnen in willekeurige volgorde bekeken worden

Credits

Scenario en montage: Harm Dens

Presentatie: Jonas De Bruyn

Camera en montage: Adam Dens

Productie: Van alles visueel

 

Met dank aan: Marjolein Fransen en Greet Stevens Deze webinarreeks is een initiatief van het Vlaamse Audiovisueel Fonds / Afdeling Publiek, in het kader van de Werkgroep Filmwijsheid. Leden Werkgroep Filmwijsheid: Anima, BUDA, CC De Meent, CC De Spil, Cinema Palace, De Filmclub, De Roma, Filem'On, Film Fest Gent, Filmfestival Oostende, Filmhuis Mechelen, Fonk, JEF, Kortfilm.be, Leietheater Deinze, MOOOV, REKKER, Schoolpodium Noord, Sphinx Cinema & Vroem Vroem.

 

Filmfragmenten uit:

1) The Intouchables (2011)

2) Persona (1966)

3) A Hidden Life (2019)

4) Alien (1979)

5) Her (2013)

6) Manhattan (1979)

7) Lawrence of Arabia (1962)

8) The Deer Hunter (1978)

9) The Thing (1982)

10) The Great Train Robbery (1903)

Onderdeel van