How to Blow up a Pipeline

Student Tuesday en 11.11.11
Randactiviteit filmfestival
di 25 apr 23 20:00
  • 25 apr
    20:00
    Brugge
    Cinema Lumière

Brugge Studentenstad en 11.11.11 tonen samen 'How to Blow Up a Pipeline', een spannende ecothriller waarin jongeren een aanslag op een oliepijpleiding beramen. Hoe ver kan of mag klimaatactivisme gaan? Rond dat ethisch vraagstuk wil 11.11.11 het met jou hebben. Ze nodigen klimaatactivist Wouter Mouton uit om het gesprek op gang te trekken! 

 

Ben je Brugse student? Dan kun je aan een mooie korting de voorstelling bijwonen op vertoon van je studentenkaart!

Deze ecothriller vertelt het verhaal van jongeren die een aanslag beramen op een oliepijpleiding. Xochitl verloor haar moeder aan kanker. De gemeenschap van Michael wordt geconfronteerd met fracking. Theo is ziek omdat ze als kind werd blootgesteld aan radioactiviteit. Dwayne zit verwikkeld in een juridische strijd met het oliebedrijf dat een pijpleiding over zijn land wil laten lopen.

 

Deze ecothriller springt in het oog door de fantastische cast, spannende scènes, pulserende elektronische muziek en een sterk scenario dat losjes gebaseerd is op het non-fictieboek met de gelijknamige titel. De geweldige montage zorgt voor een hevig tempo dat je op het puntje van je stoel doet zitten. 

regie
Daniel Goldhaber
cast
Ariela Barer, Kristine Froseth, Lukas Gage
speelduur
103 min
jaar
2022
land
Verenigde Staten van Amerika
taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

 

i.s.m.
Brugge Studentenstad
11.11.11

With its strong character work that gets interwoven with a striking story of sabotage, ‘How to Blow Up a Pipeline’ is a riveting tapestry of the plight facing the modern climate justice movement.

Chase Hutchinson, Collider