Kortfilms LUCA RE:ANIMA

Randactiviteit filmfestival
do 27 apr 23 19:00

Op 27 april speelt 'El Castigo' als aflsuiter. Voordat we afscheid nemen van het MOOOV filmfestival dit jaar, genieten we voor een laatste keer nog eens van enkele kortfilms van studenten aan LUCA School of Arts C-mine Genk.

Tonalli (Julia Granillo Tostado, 2022) 9’00”
Deze met de hand geanimeerde animatiefilm is gebaseerd op de Mexicaanse Nahua-traditie. De ‘Tonalli’ is onze schaduw, een metgezel gedurende heel ons leven. We volgen Alma en haar schaduw vanaf de geboorte. Doorheen de tijd groeien en veranderen ze allebei. Een verhaal van zelfbewustzijn en aanvaarding. Deze kortfilm wordt geprogrammeerd in samenwerking met LUCA School of Arts C-mine Genk en de internationale masteropleiding voor animatie RE:ANIMA.

 

A Woman Sings Under the Ice (Maryam Khalilzadeh, 2011) 10'00"
Maryam Khalilzadeh is een veelvuldig bekroonde Iraanse filmmaker en illustrator. Haar films zijn visuele gedichten, geïnspireerd door de natuur en literatuur. ‘A Woman Sings...’ is een melancholisch sprookje met een hoofdrol voor de prachtige muziek van Pejman Khalili. Deze kortfilm wordt geprogrammeerd in samenwerking met LUCA School of Arts C-mine Genk en de internationale masteropleiding voor animatie RE:ANIMA.

19u00 Start kortfilms
20u15 Start film