MO*award night

Met panelgesprek en muziek
Randactiviteit filmfestival
za 22 apr 23 20:30 - 22:30
  • 22 apr
    20:30 - 22:30
    Brugge
    Biekorfzaal

MOOOV reikt een award uit aan de beste niet-westerse film van het jaar tijdens een exclusieve avond met gesprek en concert in Brugge. 

Er verschenen het afgelopen jaar heel wat films uit Azië, Midden- en Zuid-Amerika en Afrika op de Vlaamse schermen. Professionele filmjournalisten konden de voorbije weken hun stem uitbrengen. Tijdens de MO*award night wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnende film gaat aan de haal met een distributiepremie van 2.000 euro. 

MO* Magazine blaast 20 kaarsjes uit. Om dat te vieren maken zij de fonkelnieuwe naam van de prijs bekend: de MO*award. MO* Magazine staat voor onafhankelijke journalistiek over wereldnieuws, ontwikkelingssamenwerking, globalisering en de klimaatcrisis. MOOOV en MO delen niet alleen de eerste twee letters van hun naam, maar ook de bezorgdheid over thema’s als migratie, klimaat en ongelijkheid.

Naast een feest van de niet-westerse film is de MO* award night ook een moment om even stil te staan bij de positie van niet-westerse cinema in Vlaanderen. MO*hoofdredacteur Jago Kosolosky gaat hierover in gesprek met Seppe Vanhaecke (Cinéart), Anika van der Kevie (Internationaal Filmfestival Gorinchem), Btisam Akarkach (codeur Kijkwijzer) en Sofie Mercier (Sphinx).


Dit feest van de niet-westerse film zou niet compleet zijn zonder een streepje muziek. Kunstencentrum KAAP nodigt Mark Tuinstra (gitaar) en Mola Sylla (zang en percussie) uit om de avond aan elkaar te spelen.

I.s.m.
MO* Magazine
Bevrijdingsfilms
KAAP
De Republiek 

Onderdeel van