Amar Colony

Siddharth Chauhan
filmfestival
vr 21 apr 23 - do 27 apr 23

Een gehandicapte vrouw met haar zoon, een zwangere vrouw en haar afwezige man en een ouder koppel met hun kleinzoon wonen onder hetzelfde dak. Achter de façade schuilen verhalen van seksuele onderdrukking. 

In deze film worden drie families in één afgeleefd appartementsgebouw gevolgd. Alle inwoners lijken (seksueel) gefrustreerd en gaan gebukt onder verbrijzelde dromen. De levens van deze mensen kruisen mekaar voortdurend. Ondanks de sociale controle in het gebouw heeft iedereen wel een of ander geheim en tegelijk ook diepe verlangens. Een erotisch surrealistische parabel.

 

Deze poëtische film is een openhartig en haarscherp portret van een onderbelicht stukje mensheid. De kleuren, bijzondere camerabewegingen en surrealistische droomscènes maken van 'Amar Colony' een unieke parel. Een film die gerust twee keer kan bekeken worden, gegarandeerd zal je nieuwe dingen blijven ontdekken.

regie
Siddharth Chauhan
cast
Sangeeta Agrawal, Nimisha Nair, Usha Chauhan
speelduur
75 min
jaar
2022
land
India
taal
Hindi
Ondertiteling
Nederlands, Engels
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

'Amar Colony' is een originele mix van heilige, profane, sensuele, spirituele, mythologische, surrealistische en bizarre gebeurtenissen.