Weg naar werk

Annabel Verbeke, Farah Kassem, Nico Forero, Atsushi Kuwayama, Setareh Samavi, Eka Tsotsoria, Zeina Al Qahwaji
activiteit
ma 25 apr 22 - zo 1 mei 22

De documentairereeks Weg Naar Weg stapt in de voetsporen van jonge mensen met een migratieachtergrond die grote moeilijkheden ervaren bij het vinden van gepast werk. 
Werk is een cruciaal fundament om een stabiel leven op te bouwen: eigenwaarde, actieve deelname aan de maatschappij, toekomstperspectief.


Toch lijken veel nieuwkomers door allerlei drempels en onzichtbare vormen van discriminatie niet dezelfde toegang te hebben tot onze arbeidsmarkt, dat terwijl heel veel vacatures niet ingevuld raken.

Ontdek in première één van de episodes uit de 6-delige reeks! Je wordt meegetrokken in het persoonlijke leven van oa Wasim (Syrië) op MOOOV Brugge , Sarvi (Iran) op MOOOV Beringen, Marianna (Oekraïne) op MOOOV Turnhout.

Eén episode duurt 50 min. Op elke festivallocatie is het filmteam aanwezig en volgt een uitgebreid nagesprek met de makers en protagonisten van de film.
In samenwerking met One of Us (Blenders), Core vzw en Dienst Diversiteit Beringen.

Ben jij een werkgever, recruiter, werk je voor een lokale overheid? Kom dan zeker kijken. Bij deze reeks wordt een impact campagne uitgerold waarbij werkgevers worden uitgedaagd werk te maken van méér diversiteit op de werkvloer..

 

Trailer: https://vimeo.com/695686087

regie
Annabel Verbeke, Farah Kassem, Nico Forero, Atsushi Kuwayama, Setareh Samavi, Eka Tsotsoria & Zeina Al Qahwaji
muziek
Jef Neve
productie
België, 2022
duur
50 min