Kind of Bruges

Kind Hearts / Brugse kortfilms
BLVRD / PLATFORM / Jong Volk
vr 22 apr 22 19:00 - 22:00
  • 22 apr
    19:00 - 22:00
    Gesprek met regisseur
    Brugge
    Blauwe Zaal (Cinema Lumière)

PLATFORM, BLVRD & Jong Volk doen een take-over! Vier jonge Brugse filmmakers tonen hun kortfilm op het grote scherm. En Kind Hearts toont de kracht van eerste liefde. Een Belgische documentaire met zowel scènes die geobserveerd als geënsceneerd zijn.

19u - 20u30
RODE REUS (Anne Verbeure, 11')
Anne Verbeure creëerde ‘Rode Reus’, een poëtische kortfilm over een eenzame reus. Als kijker zitten we naast de reus en observeren we met hem de wereld. De film is een verzameling fragmenten, die teder en breekbaar aanvoelen. De film nodigt uit tegen de reus aan te leunen en weg te zinken in de fluisterende gedachten van de wereld rond ons. Tot het einde, waar plots alle fragiliteit van de film wordt gebroken en de reus versmelt met de zon. Hij wordt letterlijk een rode reus…


PASSE IMPARFAIT (Aulona Fetahaj, 21')
Aulona Fetahaj’s eerste fictiefilm ‘Passé Imparfait’ vertelt over een eenzaam Brugge tijdens een pandemie en welke invloed deze pandemie heeft op toerisme en globalisatie, terwijl het hoofdpersonage de stad ontdekt en een vergaande liefde overpeinst. Zowel de stad als het hoofdpersonage worden blootgelegd waarbij we een sterk gemis naar het verleden voelen.


TUSSEN DE KAMERS (Maïm Dedeene, 21')
'Tussen de kamers' is een Brugse kortfilm opgenomen in een documentaire-stijl. De film volgt het karakter van René, een man die een verborgen leven leidt in de kelder van een nietsvermoedende oudere dame. Naarmate de film vordert, verkent ze thema’s als eenzaamheid, materialisme en anarchisme. Eind 2020 won de film de Beste Nationale Fictie prijs op het International Social Shorts film festival te Antwerpen.


CONCREET (Martijn Vandeputte & Daan Vande Ghinste)
Skimboarden kennen we als een watersport waarbij men zich met een plank over een dunne laag water verplaatst, maar tegenwoordig wordt een skimboard ook in de (Brugse) straten gebruikt. Geen oppervlakte is voor Daan Vande Ghinste onmogelijk. Samen met Martijn Vandeputte zette hij zijn kunsten op beeld, dit eerste 'skim street part' zie je in première op deze Kind of Bruges-avond.

 


20u30 - 22u
KIND HEARTS (Olivia Rochette & Gerard-Jan Claes, 87')
Lucas (20) en Billie (21), twee Brusselse jongeren, kregen de kans om mee te spelen in een film over hun eigen leven. 2,5 jaar lang werden ze gevolgd door Gerard-Jan Claes en Olivia Rochette, het regisseursduo achter deze hybride-documentaire. Lees een interview met Lucas en Billie in BLVRD #27.

Billie en Lucas, een jong Brussels koppel, starten hun studies aan de universiteit en staan voor een jaar vol veranderingen. Hun denkbeelden over de toekomst, twijfels over relaties en verwachtingen van het volwassen leven vormen de basis voor gesprekken met vrienden en elkaar. 'Kind Hearts' toont op een integere wijze hoe vormend maar ook onzeker (eerste) liefde kan zijn.22u
AFTERPARTY in KORF
Wat verderop in festivalcafé Korf is iedereen nadien welkom voor een drankje & een dansje. 

Kind Hearts

regie
Olivia Rochette, Gerard-Jan Claes
scenario
Olivia Rochette, Gerard-Jan Claes
cast
Billie Meeussen, Lucas Roefmans, Romane Van Damme
productie
België 2022
versie
originele versie
taal
Nederlands, Frans, Engels
ondertitels
Nederlands
duur
1u 27min

... alsof de broers Dardenne een portret van generatie Z hebben gemaakt.

Focus Knack