De warme sjaal van Aamu

Lucie Lambert

‘De warme sjaal van Aamu’ is een filosofisch verhaal voor jong en oud. Een rustgevende film over het leven in harmonie met de natuur om stilletjes van te genieten.

De kleine Aamu woont samen met haar grootmoeder midden in het bos in een klein huis. Aamu is nieuwsgierig en vraagt zich veel af, zoals "Waarvan is de wereld gemaakt?”, “Bestaan monsters, heksen en tovenaars echt?” "Als je dat wil weten en groot wil worden, dan moet je naar buiten gaan en de wereld in trekken", zegt haar wijze grootmoeder. En zo trekt kleine Aamu samen met haar vos de wereld in. Op haar pad komt ze de wonderbaarlijkste mensen tegen: een poëtische veerman, de rijke man die niets heeft dat gestolen kan worden, een rendier hoeder, een vrolijk echtpaar in een rond huisje, een kleurenkunstenares, … Allemaal geven ze Aamu een levensles mee zodat ze stilaan een antwoord vindt op haar vragen. Met op de achtergrond de lieve stem van haar grootmoeder wordt de wereld als een warme koesterende sjaal voor Aamu. 

In dit warme, knusse sprookje, gefilmd bij de Sami in Lapland, draait alles rond opgroeien, respect voor de natuur en de wereld leren begrijpen. De regisseuse maakte een bijzonder geslaagde combinatie van speelfilm en documentaire met animatie. Het resultaat is een rustgevende film over leven in harmonie met de natuur, eenvoudig, met fijne close-ups en verrassende animaties. Een film om stilletjes van te genieten.

regie
Lucie Lambert
speelduur
42 min
jaar
2020
land
Canada
taal
Nederlands

vanaf 4 jaar