© IMAGINE Filmdistributie

The Invisible Life of Eurídice Gusmão

Karim Aïnouz
releasedatum wo 11 dec 19

Een meeslepend melodramatisch epos dat meer dan 50 jaar overspant, over twee onafscheidelijke zussen die in hun adolescentiejaren uit elkaar worden gerukt. 

Jaren '50, Rio de Janeiro. Euridice, 18 en Guida, 20, zijn twee onafscheidelijke zussen uit een conservatief middenklassegezin. Ze zoeken steun bij elkaar en houden elkaars dromen levend: Euridice wil professioneel pianiste worden en Guida zoekt haar ideale minnaar. 
Op een dag is Guida het beu om haar nieuwe vlam, een Griekse matroos, in het geheim te ontmoeten en ze ontsnapt met hem naar het verre Europa. Als ze zwanger en met hangende pootjes terugkeert, wordt haar alle toegang tot het ouderlijke huis ontzegd door haar vader, die haar wijsmaakt dat Euridice nu piano studeert in Wenen. Intussen verzwijgen de ouders voor Euridice dat Guida terug in Rio is. Alle correspondentie tussen hen wordt tegengehouden en niet-wetend van elkaar wordt het contact tussen de twee zussen volledig verbroken.


De vele emotionele passages in ‘The Invisible Life of Euridice Gusmao’ worden draaglijk gehouden door de flamboyante cameravoering en de vlotte stijl in een meeslepend melodramatisch epos dat meer dan 50 jaar overspant. Gebaseerd op de debuutroman van Marta Batalha is de film een aanklacht tegen mannelijk dominant gedrag binnen het gezin in Brazilië.

regie
Karim Aïnouz
cast
Fernanda Montenegro, Carol Duarte en Julia Stockler
speelduur
139 min
releasedatum
wo 11 dec 19
jaar
2019
land
Brazilië
taal
Portugees
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Seks

zalen en tickets

Karim Aïnouz

regisseur

Een sensueel melodrama over levenslustige vrouwen in een macho-cultuur.

The Hollywood Reporter