The Great Green Wall

Jared P. Scott
  • kijkwijzer14

De effecten van de klimaatverandering in Afrika, op microniveau aan het licht gebracht. Een emotioneel oprechte documentaire met de visie: It all starts with the change of the mindset.

 

De Grote Groene Muur is een inspirerende beweging van nu. Dit Afrikaanse initiatief heeft als doel een nieuw wereldwonder te stimuleren over de hele breedte van het continent: over 8.000 km en voor miljoenen mensen. 

De Malinese zangeres Inna Modja reist van Senegal tot Oost-Afrika, langs de Grote Groene Muur, om de effecten van de  klimaatverandering op microniveau aan het licht te brengen. Voedselschaarste, conflicten en migratie bewijzen dat streken en volkeren in een kwalijke toestand verkeren. Tijdens haar tocht ontmoet Inna verschillende artiesten en muzikanten, die allen de maatschappelijke ontwrichting als onderwerp van hun kunst nemen. De hoop in hun muziek doet leven en uit het vertrouwen in het megalomane plan om de oprukkende Sahara terug te dringen door het aanplanten van een lange bosgordel.

The Great Green Wall is niet alleen een documentaire die de actualiteit van de klimaatverandering in een voelbare werkelijkheid toont; hij getuigt van humanisme, activisme en vooral verbondenheid. 

 
regie
Jared P. Scott
speelduur
90 min
jaar
2019
land
Verenigd Koninkrijk
taal
Engels, Frans, Bambara, Tigrigna, Hausa
Ondertiteling
Nederlands
  • kijkwijzer14

 lesmateriaal 

 

Een prachtig, angstaanjagend tableau van 's werelds meest kwetsbare mensen die hun grootste strijd tegemoet gaan: de klimaatverandering.

BEV QUESTAD (itsjustmovies)