A Hundred Flowers

Genki Kawamura
Festival
Tue 23 Apr 24 17:15
Een zoon en een moeder raken elkaar kwijt en vinden elkaar terug. Ze groeien nog een laatste keer naar elkaar toe vooraleer zij onherroepelijk al haar herinneringen zal verliezen. 

Izumi heeft veel herinneringen aan zijn moeder Yuriko, maar de meest ingrijpende is dat hij als kind dacht dat ze hem in de steek zou laten. Al heel zijn leven wordt hij achtervolgd door deze angst. Jaren later wordt Yuriko gediagnosticeerd met dementie. Izumi’s angst wordt werkelijkheid, nu zal hij haar echt verliezen. Op weg naar aanvaarding ontdekt hij wie Yuriko echt was. 

Mening programmatieteam:

Deze debuutfilm is gebaseerd op een roman van de regisseur zelf. Er zitten mooie beelden in, er wordt goed geacteerd, de ingetogen pianomuziek blijft beheerst. De montage draagt bij aan de gevoelige sfeer. De focus van ‘A Hundred Flowers’ ligt niet exclusief op het thema “dementie” maar ook op de zoon die in het reine komt met zijn moeder op het moment dat hij zelf vader wordt. De herkenbaarheid en oprechte emoties leverden de film trouwens de prijs voor Beste Regie op het filmfestival van San Sebastian op. 

direction
Genki Kawamura
cast
Masami Nagasawa, Masaki Suda, Masatoshi Nagase
duration
104 min
year
2022
country
Japan
language
Japanese
Subtitles
Nederlands
  • Caution with children up to 16 years of age
  • Violence

“Een comfortabele, op momenten zelfs ontroerende film” - Cinemagazine