A Hundred Flowers

Genki Kawamura
Festival
di 23 apr 24 17:15
  • 23 apr
    17:15
    Brugge
    Cinema Lumière
Een zoon en een moeder raken elkaar kwijt en vinden elkaar terug. Ze groeien nog een laatste keer naar elkaar toe vooraleer zij onherroepelijk al haar herinneringen zal verliezen. 

Izumi heeft veel herinneringen aan zijn moeder Yuriko, maar de meest ingrijpende is dat hij als kind dacht dat ze hem in de steek zou laten. Al heel zijn leven wordt hij achtervolgd door deze angst. Jaren later wordt Yuriko gediagnosticeerd met dementie. Izumi’s angst wordt werkelijkheid, nu zal hij haar echt verliezen. Op weg naar aanvaarding ontdekt hij wie Yuriko echt was. 

Mening programmatieteam:

Deze debuutfilm is gebaseerd op een roman van de regisseur zelf. Er zitten mooie beelden in, er wordt goed geacteerd, de ingetogen pianomuziek blijft beheerst. De montage draagt bij aan de gevoelige sfeer. De focus van ‘A Hundred Flowers’ ligt niet exclusief op het thema “dementie” maar ook op de zoon die in het reine komt met zijn moeder op het moment dat hij zelf vader wordt. De herkenbaarheid en oprechte emoties leverden de film trouwens de prijs voor Beste Regie op het filmfestival van San Sebastian op. 

regie
Genki Kawamura
cast
Masami Nagasawa, Masaki Suda, Masatoshi Nagase
speelduur
104 min
jaar
2022
land
Japan
taal
Japans
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld

“Een comfortabele, op momenten zelfs ontroerende film” - Cinemagazine