Expo Berke Claesen + concert dj Nathachelet

Randactiviteit filmfestival
za 22 apr 23 19:00

Op zaterdag is het tijd voor metal, met een vleugje feminisme. Voordat de Libanese documentaire "Sirens" speelt, is er een platenexpo van Berke Claesen te bezichtigen in de foyer van Pathé, gevolgd door een talk. We sluiten af met een metal set van dj Nathachelet.

Welkom vanaf 19 uur in het MOOOV-café. Vandaag extra ingericht met de Wall of Sound van de - in Genk en verre omstreken - legendarische Bérke Claesen, behalve de Bear van George & the Bear ook bekend van platenwinkel Undersound, bassist van Dumont en organisator van talloze platen- en cd-beurzen. Claesen koestert vinyl, en niet enkel voor het geluid. Hij laat zich graag fascineren door de artworks op de platenhoezen en het verhaal van de plaat. Geïnspireerd door de film 'Sirens', een bijzondere documentaire over vrouwelijke metalband Slave to Sirens uit Libanon, maakt hij een Wall of Sound met een aantal straffe legendarische metalhoezen.

Na de film 'Sirens' wordt de avond afgesloten met een metal set van dj Nathachelet. De jonge dj staat bekend om haar opwindende sets en schaamteloze liefde voor alles wat heavy is. Van heavy en black metal tot pure stoner & doom, met een mix van metalsubgenres neemt dj Nathachelet je mee naar de hoogste toppen en de donkerste dieptes van metal.

 

Undersound en van George & The Bear, een koffie- en vinylbar in de Vennestraat, organiseert sinds 1993 platen- en cd-beurzen in Genk. Af en toe staat hij op het podium als bassist van Dumont. Claesen koestert vinyl, en niet enkel voor het geluid. Hij laat zich graag fascineren door de artworks op de plantenhoezen en het verhaal van de plaat. Neem voor de film "Sirens" een kijkje in de "Wall of Sound" van Berke, een verzameling van legendarische lp-hoezen uit de hardrockwereld. Na de film "Sirens" wordt de avond afgesloten met een metal set van dj Nathachelet in C-mine. De jonge, vrouwelijke dj staat bekend om haar opwindende sets en schaamteloze liefde voor alles wat heavy is. Van heavy en black metal tot pure stoner & doom, met een mix van metalsubgenres neemt dj Nathachelet je mee naar de hoogste toppen en de donkerste dieptes van metal.

 

Sirens

In een buitenwijk van Beiroet worstelen Lilas en Shery, gitaristen van een vrouwelijke metalband, met hun woelige vriendschap, ontluikende seksualiteit en grenzeloze ambitie. Terwijl de revolutie Beiroet doet branden, vertoont de jarenlange vriendschap tussen Lilas en Shery barsten. Voor Shery is de maat vol en ze vertrekt. Daarmee verliest de vrouwelijke metalband ‘Slave to Sirens’ haar meest getalenteerde gitarist. Lilas bevindt zich op een kruispunt: ontfermt ze zich als leider over de andere bandleden of gaat ze haar eigen weg?

Regisseur Rita Baghdadi richt haar camera op de eindeloze strijd die de groepsleden moeten leveren om als vrouwelijke metalband erkenning te krijgen. Ze zet de persoonlijke worstelingen van Lilas en Shery tegen een achtergrond van een broeierige stad in een lawaaierige documentaire die zijn hoogtepunt bereikt met beelden van de huiveringwekkende havenramp uit 2020.

19u00 Expo
20u15 'Sirens'
21u30 DJ-concert

Film betalend.

Tentoonstelling en concert gratis