releasedatum:

El abrazo de la serpiente

Ciro Guerra

In de vroege jaren 1900 ontmoeten de Duitse ontdekkingsreiziger Theo en zijn lokale gids Manduca in de jungle van de Amazone de sjamaan Karamakate. Theo verblijft dan al lange tijd in het gebied, maar is ernstig ziek en op zoek naar een zeldzame, geneeskrachtige plant. De sjamaan, wiens volk vermoord en verdreven is door blanken, vergezelt het tweetal in de hoop overlevende stamleden te vinden.

Wat volgt is een zowel fysiek als mentaal enerverende en uitputtende tocht over het water, geschoten in adembenemend fraaie zwart-witbeelden. De reis vertelt over de invloed van de westerse hebzucht en zendingsdrang in het voorheen ongerepte gebied. De gebeurtenissen worden doorsneden met beelden van een expeditie die decennia later plaatsvindt, wanneer een jonge Amerikaan wordt geconfronteerd met een oude Karamakate. De film ademt de treurnis over een verloren beschaving, wier bijzondere inzichten en band met de natuur het Westen juist nu zoveel te leren heeft.

regie
Ciro Guerra
cast
met Jan Bijvoet, Luigi Sciamanna
speelduur
122 min
releasedatum
jaar
2015
land
Colombia
taal
Spaans
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik

Speciaal voor AMOK krijgt deze film een nieuwe live soundtrack, voorbereid en in situ gecomponeerd en gespeeld door het Berlijnse duo Witch'n'Monk. Alle info: amokbrugge.be.