di 13 okt 20 - zo 18 okt 20

Los sonambulos

Paula Hernández

De Argentijnse cinema kent meerdere goede familiedrama’s ( La Quietud, El Clan) en Los Sonámbulos is daar een duidelijk exponent van.

Een Argentijnse familie - Emilio, Luisa en dochter Ana - zullen het eindejaarsfeest bij Emilio’s moeder vieren. Die verblijft in een huis op het platteland; het is er bloedheet. Ana heeft last van slaapwandelen, een familiaal probleem. Met de komst van haar eerste ongesteldheid wordt de relatie met haar moeder nog gecompliceerder. 

Verder zijn er Sergio, de broer van Emilio, zijn vrouw Inés en een aantal neven en nichten. Spanningen zijn voelbaar (over het al dan niet verkopen van Meme’s huis, over Luisa's baan), maar de ergste spanningen zitten in de personages zelf. Zo heeft Ana problemen bij haar overgang van adolescente naar vrouw en is de altijd gestresste Luisa ongelukkig als vrouw en onzeker als moeder. Een explosie van onbegrip ligt altijd op de loer, en is niet te vermijden na de komst van het zwarte schaap van de familie: de onhandelbare Alejo, zoon van Sergio, een geboren verleider met een aantrekkelijke bos krullen en een eeuwige glimlach. Hij laat al snel zijn oog op Ana vallen. Door een dramatische gebeurtenis slaat de vlam in de pan en gaan de familieleden elkaar te lijf. Een familiedrama is onafwendbaar. 

 

regie
Paula Hernández
speelduur
107 min
jaar
2019
land
Argentinië, Uruguay
taal
Spaans

“… a deliciously observed, tightly focused drama about a family falling apart over a New Year’s vacation.”

The Hollywood Reporter