releasedatum:

Among The Hills

Mohammadreza Keivanfar

Minimalistisch en majestueus tegelijk. Cinema voor fijnproevers. 

Een film over het leven van Turkmeense en Kurmanj-nomaden in het noordoosten van de provincie Golestan in Iran, dicht bij de grens met Turkmenistan. De nomaden leven in Marrveh Tappeh en Khalid Nabi. 

Een ​​soldaat wordt als leraar naar die afgelegen gebieden gestuurd om daar les te geven aan de kinderen. Na het beklimmen van groene heuvels, zandduinen en het passeren van een begraafplaats vol fallische sculpturen, komt Amir eindelijk aan bij zijn school: een oude bus, geparkeerd in de middle of nowhere. De eigenaar wil echter niet dat zijn voertuig als leslokaal wordt gebruikt en verjaagt Amir uit de bus. Alle pogingen om toch maar les te kunnen geven aan de kinderen, stuiten op verzet van de plaatselijke bevolking. Een vrouwelijke arts legt hem uiteindelijk haarfijn uit hoe het werkt bij de bevolking in de regio. Take it or leave it , dat is het adagium. 

‘Among The Hills’ is een fijne debuutfilm met een charmant karakter en speelt zich af in een uiterst fotogeniek landschap. Tijdens het schrijven van het scenario kreeg de regisseur advies van Abbas Kiarostami, van wie hij ook les heeft gehad. En dat is er zeker aan te zien. 

 

regie
Mohammadreza Keivanfar
speelduur
76 min
jaar
2019
land
Iran
taal
Perzisch
onderdeel van:
Filmfestivals