releasedatum:

A Taste of Sky

Michael Yuchen Lei

Onder de hoede van Claus Meyer werken jonge Bolivianen aan een betere toekomst voor hun land. Het doel is een culinair oord met wereldwijde faam te vestigen.

Sterrenchef Claus Meyer, wereldwijd bekend als grondlegger van de New-Nordic-Cuisinefilosofie, is afkomstig uit Denemarken en groeide op in een arm gezin. Zijn wereld heeft zich via verschillende ontmoetingen 180° gedraaid en op relatief jonge leeftijd bereikte hij wereldfaam. Dat blijkt echter niet te gelden als goal in zijn leven. Deze documentaire is het bewijs dat hij actief bezig is met zijn legacy. Edelmoedig wil hij vooral de wereld rondom inspireren met fine-dining. In een van de armste landen van Zuid-Amerika, Bolivia, start hij als culinaire ondernemer en voedselactivist een uitdagend project.  

Twee getekende jonge mensen Mauricio en Maria aspireren een leven als chef. Ze komen in het non-profitrestaurant in de fine-dining-cookingschool van Claus Meyer in La Paz terecht, dat de naam Gusto draagt. Van de oorsprong van enkele gerechten als The Palmito tot de filosofie van lokale families als Le bonheur c'est savoir ce qu'on veut, et le vouloir passionément, komt deze documentaire tot zijn recht in een ademende cinematografie. De sfeer van de lokale markten, afgelegen dorpen en de keuken wordt je tot op de lippen aangereikt.

regie
Michael Yuchen Lei
speelduur
85 min
jaar
2019
land
Denmark
onderdeel van:
MOOOV Filmfestival 2021

A satisfying film about fine dining that stimulates the brain and makes viewers salivate. Een film over fine-dining die hersenen stimuleert en kijkers doet kwijlen.

Graham Fuller Screendaily