di 14 jan 20 - do 20 feb 20

The Report

Scott Z. Burns
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Daniel Jones (Adam Driver), onderzoeker voor de Senaat, krijgt na 9/11 de lastige opdracht om de inspectie te leiden naar de verhoortechnieken van de CIA. Na jarenlang uitgebreid onderzoek komt hij achter de gruwelijke, immorele martelpraktijken die de CIA jarenlang heeft proberen te verzwijgen.

Na 9/11 zetten de Amerikaanse Veiligheids- en Inlichtingendiensten alles op alles om nog zo’n catastrofe te voorkomen en de schuldigen te straffen. Morele codes verbleken bij het idee aan toekomstige aanslagen. De CIA begint zijn 'enhanced interrogation techniques' toe te passen op verdachten van terrorisme.  

Wanneer in The New York Times een verhaal verschijnt over hoe de CIA videobanden met verhoren van Al Quaida-gevangenen vernietigd heeft, vermoedt Washington dat er meer aan de hand is. Daniel Jones, een ijverige researcher voor de Senaat, wordt belast met het onderzoek naar de martelpraktijken van de Amerikaanse Inlichtingendienst.  

Screenwriter en regisseur Scott Z. Burns (‘The Bourne Ultimatum’) komt aanzetten met een urgente politieke thriller die herinnert aan de hoogdagen van het genre in de jaren 70, met toppers als ‘All the President’s Men’. Een topcast onder leiding van Adam Driver neemt je mee op een verslavende jacht naar de waarheid.

regie
Scott Z. Burns
cast
Adam Driver, Annette Bening, Jon Hamm
speelduur
118 min
jaar
2019
land
Verenigde Staten
taal
Engels
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

'The Report' is as steeped in information and wonkish detail as a deep-dive work of journalism. It lets the facts, and our apprehension of what they mean, tell the story. That’s a tricky thing to bring off, but Burns, by trusting the audience, has created a darkly authentic political thriller that does exactly what a movie like this one should do. It leaves you chastened and inspired.

Variety