di 14 jan 20 20:00
in bioscoop

The Wild Goose Lake

Diao Yi'nan
  • di 14 jan 20
    20:00
    Brugge,
    Cinema Lumière
    20:00Geweest

Diao zet de stijlkenmerken van de klassieke film noir naar zijn hand om een ongenadige doorlichting te maken van het hedendaagse China, waar mensen vaak niet meer zijn dan handelswaar.

Hij is de leider van een beruchte motorbende, zij is een prostituée die er alles voor over heeft haar vrijheid terug te winnen. Ze ontmoeten elkaar als hij aan een bloederige bendeoorlog probeert te ontsnappen. Beiden bevinden ze zich op een dood spoor, wanhopig op zoek naar een uitweg.

‘The Wild Goose Lake’ is een neonoir thriller waarin we Zhou Zenong volgen, een bendeleider die op de vlucht slaat nadat hij een politieagent om het leven brengt. Met het hele politiekorps en de lokale bendes op de hielen, besluit Zhou om onder te duiken in een klein vakantiestadje. Daar ontmoet hij de prostituee Aiai die hem wil helpen om een boodschap naar zijn vrouw over te brengen. Aan de hand van flashbacks reconstrueren ze beide wat tot hun ontmoeting heeft geleid. Is de ontmoeting toevallig of schuilt er meer?

regie
Diao Yi'Nan
speelduur
113 min
releasedatum
za 18 mei 19
jaar
2019
land
China
taal
Chinees

Regisseur Diao Yi’nan wordt in China als een van de meest Hollywoodgerichte, hedendaagse filmmakers beschouwd. Vergelijkingen met Nicolas Winding Refn zijn door de gestileerde, kleurrijke beelden en de voortdenderende actie nooit ver weg.

Diao Yinan delivers a definitive Chinese crime noir, in which the ravishing style and inventive staging form the substance.

Variety