di 21 apr 20 20:00 en 20:00

The Wild Goose Lake

Diao Yi'nan
 • 21 apr
  -
  4 mei
  20:00 - 23:59
  kijk hier online
  online,
  Universcine.be
  20:00Geweest
 • 21 apr
  -
  4 mei
  20:00 - 23:59
  kijk hier online
  online,
  Cinemabijjethuis.be
  20:00Geweest

Voor fans van Duits Expressionistische films waarin men na WO I de getraumatiseerde realiteit probeerde te verbeelden met fantastische elementen en uitvergrote stijlmiddelen.

Zhou is de leider van een beruchte motorbende, Aiai een prostituee die er alles voor over heeft haar vrijheid terug te winnen. Ze ontmoeten elkaar wanneer hij op de vlucht is nadat hij een politieagent heeft gedood. Niet alleen het hele politiekorps, maar ook de lokale bendeleden zitten achter hem aan. Allebei bevinden ze zich op een dood spoor, wanhopig op zoek naar een uitweg. Aiai belooft hem te helpen om een boodschap over te brengen naar zijn vrouw. Maar niet alles is wat het lijkt. Via flashbacks onthult de regisseur meer over de relaties tussen de personages en zo word je als toeschouwer almaar dieper in dit intrigerende verhaal getrokken. Dankzij enkele actiescènes (de Olympische Diefstalspelen!) wordt de sfeer af en toe wat luchtiger, maar de overheersende toon blijft toch fatalistisch. De gelauwerde Chinese regisseur maakt sociaalrealisme vermomd als genrefilms. Hij gebruikt conventies van het Duits Expressionisme, maar ook de film noir en Chinese Wuxia-films, om het leven in hedendaags China te verbeelden en te fileren, waar mensen vaak niet meer zijn dan handelswaar. Een meeslepende misdaadfilm.

regie
Diao Yi'Nan
speelduur
113 min
releasedatum
za 18 mei 19
jaar
2019
land
China
taal
Chinees

Regisseur Diao Yi’nan wordt in China als een van de meest Hollywoodgerichte, hedendaagse filmmakers beschouwd. Vergelijkingen met Nicolas Winding Refn zijn door de gestileerde, kleurrijke beelden en de voortdenderende actie nooit ver weg.

An invigorating, poetic, and discretely brilliant Chinese noir.

Indiewire