young critics

© Viktor Van Hoof

Doet film je brein overuren draaien en je hart een sprongetje maken? Zet je dat alles ook nog eens graag om in woorden? De Young Critics Workshop helpt beginnende pennen om nog scherper te kijken en dieper te oordelen. We bekijken samen een hoop films tijdens het MOOOV Filmfestival en bespreken elkaars schrijfsels daarover. Klaar voor een fijn badje kritiek met andere beginnende kritische geesten en een heel gevarieerd palet aan films?

Cinea, Rekto:Verso en MOOOV presenteren de Young Critics Workshop tijdens MOOOV Filmfestival, waarin zes aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van MOOOV Filmfestival. De geselecteerde kandidaten schrijven zowel korte recensies als één langer essay over verschillende festivalfilms. Hierin worden ze dagelijks begeleid door professionele filmcritici.

Het Young Critics traject stopt niet wanneer MOOOV Filmfestival festival erop zit. De Young Critics schrijven immers geregeld over de nieuwste filmreleases van wereldfilm in Vlaanderen voor Sembènecinema. MOOOV geeft hiermee het woord aan een jong redactieteam, bestaande uit deelnemers aan de verschillende edities van de Young Critics Workshop. Onder begeleiding van eindredacteur Ivo De Kock schrijven ze het hele jaar door over de nieuwste wereldfilmreleases in Vlaanderen.

Lees hier de essays geschreven door Nina Cools, Bo Alfaro Decreton en Gijs Suy tijdens MOOOV Filmfestival 2020