young critics

 

Fantômas nodigde jonge schrijvers uit op een workshop filmkritiek tijdens het MOOOV Filmfestival 2022. Met natte pen, gefocuste blik en kritische geest gingen ze een week lang naarstig aan de slag.

De Young Critics-workshop helpt beginnende pennen om nog scherper te kijken en dieper te oordelen. Tijdens het MOOOV Filmfestival dompelden de jonge critici zich onder in een resem films en bespraken elkaars pennenvruchten daarover. Het werd een fijn bad kritiek en een gevarieerd programma aan films en gasten. Ontdek hun teksten in de blog.

Cinea, Fantômas en MOOOV  Critics-workshop organiseerden in 2022 opnieuw een Young Critics-workshop , waarin zes aanstormende filmcritici de kans kregen verslag te maken van het filmfestival in Brugge. De geselecteerde kandidaten schreven zowel korte recensies als langere essays over verschillende festivalfilms. Daarbij werden ze dagelijks begeleid door redactieleden van Fantômas. Af en toe schoof iemand uit de brede wereld van (film)kritiek mee aan tafel. De workshop stond open voor schrijvers tussen de 18 en 26 jaar die van filmkritiek (nog) niet hun hoofdberoep hadden gemaakt.