Nagesprek Utama

Solidagro en Oxfam + MOOOV café
Randactiviteit filmfestival
Thu 27 Apr 23 21:27

Solidagro en Oxfam slaan de handen in elkaar en zorgen bij deze film voor een nagesprek. De thema’s in de film liggen bij beide partners nauw aan het hart. Wil je meer weten over de werking van Solidagro en Oxfam in Bolivië en/of hoe onze partners met klimaatverandering omgaan? Blijf dan zeker hangen in het MOOOV café en geniet ook van een fair trade drankje.

In de dorre hooglanden van Bolivia leeft een bejaard Quechua-echtpaar al jaren volgens dezelfde dagelijkse routine. Terwijl hij hun kleine kudde lama’s meeneemt om te grazen, doet zij het huishouden en wandelt ze kilometers met de andere lokale vrouwen om kostbaar water te halen. Wanneer een ongewoon lange droogte alles wat ze kennen bedreigt, moeten Virginio en Sisa beslissen of ze blijven en hun traditionele manier van leven behouden, of toegeven dat ze verslagen zijn en intrekken bij familieleden in de stad.

 

Alles komt in een stroomversnelling door de komst van hun kleinzoon Clever, die op bezoek komt met nieuws. Alle drie moeten ze, elk op hun eigen manier, de gevolgen van een veranderende omgeving, het belang van traditie en de zin van het leven zelf onder ogen zien.Geholpen door de ruwe schoonheid van de Altiplano vat de debuterende regisseur Alejandro Loayza Grisi de krachtmeting van het oude koppel met de natuur in werkelijk adembenemende beelden.

De film start om 20u00: Tickets film