Tutto A Posto

Eva Michiels
Randactiviteit filmfestival
Sun 23 Apr 23 19:00

Zondag staat helemaal in het teken van mens en omgeving. Hoe beïnvloeden wij onze omgeving? En welke invloed heeft onze omgeving op ons? om 11u speelt "How to blow up a pipeline". Om 19u00 kan u de zaal al betreden om de kortfilm 'Tutto A Posto' te bekijken, met daaropvolgend om 20u15 de film 'Utama'. Twee films ineen! Hierop aansluitend nodigen we jou uit nog even te blijven zitten voor de een nagesprek.

How to Blow up a Pipeline (23/04) om 11u00

Meer info

 

Utama (23/04) om 20u15

Het oude echtpaar Virginio en Sisa woont op de immense hoogvlakte van de Andes. Hij zorgt voor hun kudde lama's, zij voor de dagelijkse watertoevoer. Die laatste taak wordt met de dag uitdagender ...

De hoogbejaarde Virginio woont samen met zijn vrouw Sisa op de immense hoogvlakte van de Andes. Hij zorgt voor de kudde lama’s en zij zorgt voor het water dat elke dag uit een put gehaald moet worden. Maar door de mondiale klimaatveranderingen duren de droogteperiodes steeds langer en is water bijgevolg steeds moeilijker te verkrijgen. Hoe lang nog kunnen ze in deze dorre woestenij (over)leven?

Een eenvoudige film over tradities en verschillende levenscycli die met de natuur vervlochten zijn. Vooral door de prachtige beeldtaal laat dit universeel verhaal een diepe indruk na.

 

 

Zondagavond wordt geopend met de kortfilm "Tutto A Posto" van Eva Michiels, een verhaal over een groep jongeren in Maasmechelen. Mimmo en zijn vrienden verkennen opnieuw hun gemeente tijdens een periode van veranderingen in de omgeving. Ze zien Maasmechelen naast hen heropleven maar toch ervaren ze het als steeds meer verlaten. De documentaire laat zien hoe ze creatief hun zomer doorbrengen en hoe ze omgaan met verveling. Dit doen ze tussen de straten en voormalige overblijfselen van de mijnindustrie. Ze zijn op zoek naar wat het nog steeds verbindt met elkaar en naar hun relatie tot wat zij, elk voor zichzelf, thuis noemen.

Na de film nodigen we je uit om deel te nemen aan een boeiend nagesprek met de regisseur. Hier krijg je de kans om vragen te stellen en te discussiëren over de thema’s,  personages en de keuzes die zijn gemaakt in de productie van de film.

19u00 'Tutta A Posto'
20u15 'Utama'

In samenwerking met Noord-Zuidraad Genk, OGWA, netwerk Genkse vrouwenvereniging