Prayers For the Stolen

Tatiana Huezo
Sat 23 Apr 22 - Thu 28 Apr 22

In een bergdorp groeien Ana en haar vriendinnen op. Er hangt een stille dreiging. Drugskartels dwingen vrouwelijke bewoners de papavers te oogsten.

De film volgt Ana en haar twee vriendinnen die samen opgroeien in een gehucht in de Mexicaanse bergen. Het dorp ligt onder de knoet van de drugskartels en het leger. De dorpelingen moeten er de papavervelden oogsten, de grondstof voor heroïne. Hoewel het leger de dorpelingen zou moeten beschermen, kijken de soldaten werkeloos toe als een groep criminelen uitdagend passeert met legerhelikopters en het dorp met verdelgingsmiddelen besproeit in plaats van de papavervelden. Dit veroorzaakt ernstige brandwonden bij de bewoners. De kartels ontvoeren ook jonge vrouwen, die als prostituees verhandeld worden. Daarom wordt Ana door haar moeder gedwongen haar haar kort te laten knippen, om er als een jongen uit te zien. 

De film focust zich bijna volledig op de jonge vrouwen en hun moeders en hun leraar in de dorpsschool, die als een van de weinige mannen in het dorp overblijft. De andere mannen zijn ofwel soldaten, bendeleden, of werken in de VS. In de landelijke omgeving hangt bijna altijd de onzichtbare dreiging van het kartel in de lucht, soms zien we ze in hun colonne van dure auto’s voorbij zoeven of horen we het geratel van een machinegeweer in de verte. Een aangrijpende coming of age en ook het langspeelfilmdebuut van Tatiana Huezo, gebaseerd op een roman van Jennifer Clement. 

direction
Tatiana Huezo
duration
110 min
year
2021
country
Mexico
language
Spaans
Subtitles
Engels