releasedatum: wo 8 mei 19
op vod

Temblores

Jayro Bustamante

Na de folkloristische fabel ‘Ixcanul’ schenkt regisseur Jayro Bustamante ons een gevoelig en emotioneel brutaal portret van een man die zijn persoonlijke hel op aarde beleeft.

De 40-jarige Pablo woont samen met Isa, zijn jongere vrouw en hun twee kinderen in Guatemala-stad. Het gezin is strenggelovig en maakt deel uit van een evangelisch-christelijke kerkgemeenschap. Pablo heeft het allemaal voor elkaar en staat bekend als een goede vader. Op een dag moet hij zijn ouders, broers, vrouw en kinderen echter vertellen dat hij verliefd is op Francisco, een man die helemaal anders is en Pablo een nieuwe wereld leert kennen. Dit clasht met de waarden van de familie. Pablo probeert nog de brokken te lijmen, maar dat lukt niet. Hij verliest zijn job en iedereen keert zich tegen hem. Met de steun van de kerkgemeenschap wil de familie Pablo toch nog proberen te “genezen”, ongeacht de kosten.

regie
Jayro Bustamante
speelduur
107 min
releasedatum
wo 8 mei 19
jaar
2019
land
Guatemala
taal
Spaans

Een heel persoonlijke film over religieuze onverdraagzaamheid, gefilmd in een prachtige, poëtische stijl waarbij blauwachtige tinten overwegen. Hier en daar weelderige beelden, geshot met een breedbeeldlens. Acteur Juan Olyslager toont genuanceerd de complexiteit van Pablo’s innerlijke conflict en zijn gevoelens van schuld en schaamte.

Een fraai gefotografeerde vertelling met een merkwaardig trillende kracht.

Humo