releasedatum:

In Another Life

Philippe de Pierpont

Zes kinderen groeien op in de straten van Bujumbura in Burundi, waar velen een leven proberen op te bouwen na de burgeroorlog. Hun onbevangenheid en hoop liggen fragiel in de handen van een ongewisse toekomst.

Zes kinderen groeien op in de straten van Bujumbura in Burundi. Gedurende vierentwintig jaar heeft filmmaker Philippe de Pierpont de bezieling van hun dromen en levenspaden in fasen gevolgd. Als kleine jongetjes wentelen ze zich levenslustig in hun omgeving, alles wat beweegt bewonderend. Hun onbevangenheid en hoop liggen fragiel in de handen van hun ongewisse toekomst. Later, als volwassenen, leven ze met het besef van de onomkeerbaarheid van het leven. Geen werk, geen eigen huis, door vrouw en kind verlaten en gevlucht in de alcohol. Drie van hen zijn overleden. Het chaotische rumoer dat hun dagelijkse leven rijk is, ontneemt hen echter niet de moed om na tegenslagen weer op te staan en een eigen (surrealistische) kijk op zichzelf en op de wereld ruchtbaar te maken. 

In Another life is een reis vol poëzie en verlangen, waarin een groep vrienden hun wereld leert delen en nooit hun openhartigheid wil verliezen. Inzichtelijk toont de documentaire de politieke en historische situatie van Burundi, de polsslag van de straten en de mensen die er hun leven proberen op te bouwen na de burgeroorlog.

 

regie
Philippe de Pierpont
speelduur
77 min
jaar
2019
land
Belgium
taal
Kirundi
onderdeel van:
canceled

Straatkinderen uit Burundi openen hun hart voor de regisseur die ook hun vriend geworden is.

Louis Danvers Journaliste cinéma Focus VIF