releasedatum:

The Woman Who Left

Lav Diaz

'The Woman Who Left' is een bedwelmende en hypnotiserende kijkervaring in prachtige zwart-witfotografie.

Eind jaren ’90, Filipijnen. Horacia zit al dertig jaar opgesloten in de gevangenis voor een moord die ze niet gepleegd heeft. Ze is een rustige vrouw en als oud-lerares helpt ze medegevangenen met lezen en schrijven. Op een dag bekent een medegevangene dat Horacia’s ex-verloofde, Rodrigo Trinidad, haar de opdracht gaf de moord te plegen en hem in de schoenen van Horacia te schuiven. Horacia wordt vrijgelaten, maar haar land is enorm veranderd, corrupter en gewelddadiger. Ze vindt niemand van haar familie meer. De anders zo zachtaardige vrouw voelt wraakgevoelens opwellen, ze laat zich Renata noemen en gaat op zoek naar de man die de oorzaak is van al haar ellende: Rodrigo Trinidad, nu een rijk man.

'The Woman Who Left' is een bedwelmende en hypnotiserende kijkervaring in prachtige zwart-witfotografie. Deze vertelling van een vrouw die worstelt met gevoelens tussen wraak en verzoening is gebaseerd op een kortverhaal van Tolstoj. De bijna vier uur durende film kreeg de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië in 2016.

regie
Lav Diaz
speelduur
226 min
jaar
2016
land
Filipijnen
taal
Filipino
onderdeel van:
catalogus

It’s a powerful, thoughtful melodrama that pulls you into its world and delivers a number of irresistible emotional coups.

Screen Daily