MOOOV het schooljaar rond

Film als ondersteuning in de les? Het hele jaar lang? Het kan! 

 

Vanaf September 2023 start MOOOV met een gloednieuw project: MOOOV door het schooljaar. Iedere derde week van de maand kan je in de UGC van Turnhout terecht om samen met je leerlingen films te komen kijken. 

MOOOV heeft speciaal voor jou een filmselectie gemaakt die aansluit bij actuele thema's van de maand. Het ideale moment om film te gebruiken tijdens de lessen doorheen het jaar. En dit in combinatie met ons lesmateriaal. 

Op deze pagina kunnen jullie alvast het najaarsprogramma vinden. Ontdek het programma en kijk welke film bij je lessen past. 

Vond je niet wat je zocht? Stel dan je vraag via scholen@mooov.be 

 

Thema's per maand

Iedere maand staat in teken van een thema. Zo kunnen kunnen jullie snel en efficient een film kiezen die perfect bij de lessen past. Ontdek hieronder welke thema's er zijn voor het najaar

September

Rechtvaardigheid

Iedereen verdient een kans om gelijk behandeld te worden. Iedereen verdient om een verdediging te krijgen wanneer er iets slecht is gebeurd. Maar er moeten ook kansen geboden worden aan mensen die de er zelf niet voor kunnen voor kunnen opkomen. In de derde week van september kan je samen met je klas naar een film komen kijken met bijpassend lesmateriaal.

Oktober

Mentale gezondheid

Niets is zo actueel en belangrijk als mentale gezondheid. In kader van de dag van de mentale gezondheid op 10 oktober voorzien wij enkele films die dit thema bespreekbaar maken. Werk doormiddel van het aangeboden lesmateriaal in de klas rond het thema mentale gezondheid en kom tijdens de derde week van oktober naar een film kijken om dit thema mooi af te ronden.

November

Klimaat

Wij zijn de wereld aan het vernietigen zeggen zovelen. Tijdens de maand november wil MOOOV meer bewustwording creëren doormiddel van films met het thema klimaat centraal te zetten. MOOOV zelf wil zo duurzaam mogelijk zijn en doormiddel van films te tonen met bijpassend lesmateriaal proberen we en kleine verandering in de wereld te weeg te brengen. Ontdek ons aanbod, in thema van klimaat, tijdens de derde week van november.

December 

Feestdagen

December: de maand waarin iedereen uitbolt en klaar staat voor de verschillende feestdagen en het wintergevoel. Duik samen met ons deze gezellige periode in door een film te komen kijken in de UGC van Turnhout tijdens de derde week van December. Sluit het eerste semester af op een leuke en ontspannende wijze.

 Kalender jaarwerking 

 

 

Filmprogramma

Boekverfilming 

Het aanbod van films is groot, het aanbod van boekverfilmingen is een belangrijk onderdeel. Vanaf schooljaar 2023 zet MOOOV samen met de bibliotheken van Turnhout, Oud-Turnhout, Vosselaar en Beerse extra in op boekverfilmingen. 

Ontdek welke films en boeken binnenkort beschikbaar zijn. Werk zo samen met je klas rond een boekverfilming en kom de film in Maart 2024 in de UGC van Turnhout bekijken. 

Dit kadert in 'MOOOV het jaarrond'. De prijzen zijn dus hetzelfde. 

Wat kost dat?

Voor een voorstelling van 'MOOOV door het schooljaar'  betaal je € 4,00 per leerling
Begeleidende leerkrachten en OKAN-klassen kunnen gratis deelnemen

 

Wanneer kan ik nu precies komen?

 


Advies nodig? Hulp bij het  regelen van de filmvoorstellingen voor jouw leerlingen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Laat ons horen wat we voor jou en je leerlingen kunnen betekenen, dan gaan we meteen aan de slag zodat jullie zonder zorgen kunnen genieten van de film.

Stuur snel een mailtje naar scholen@mooov.be