MO*award

Elk jaar verschijnen steengoede films uit alle hoeken van de wereld in onze bioscopen. Deze titels dingen mee naar de nagelnieuwe MO*award: de prijs voor de beste niet-westerse film van het afgelopen jaar (uitreiking in Brugge op 22 april).

MOOOV slaat hiervoor de handen in mekaar met MO* Magazine. We delen niet alleen de eerste twee letters van onze naam, maar ook de bezorgdheid rond thema’s als migratie, klimaat en ongelijkheid. Met gebundelde krachten willen we deze thema’s nog beter aan de dag leggen.

Ben je vertoner en wil je deze films graag programmeren? Dat kan via Bevrijdingsfilms, hét aanspreekpunt bij het organiseren van filmvoorstellingen.

 

tickets MO*award night

terug naar filmfestival

Films

van 2

MO*award night

zat 22 april om 20u30 in Biekorfzaal Brugge

Er verschenen het afgelopen jaar heel wat films uit Azië, Midden- en Zuid-Amerika en Afrika op de Vlaamse schermen. Professionele filmjournalisten konden de voorbije weken hun stem uitbrengen. Tijden de MO*award night wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnende film gaat aan de haal met een distributiepremie van 2.000 euro. 

MO* Magazine blaast 20 kaarsjes uit. Om dat te vieren maken zij de fonkelnieuwe naam van de prijs bekend: de MO*award. MO* Magazine staat voor onafhankelijke journalistiek over wereldnieuws, ontwikkelingssamenwerking, globalisering en de klimaatcrisis. MOOOV en MO delen niet alleen de eerste twee letters van hun naam, maar ook de bezorgdheid over thema’s als migratie, klimaat en ongelijkheid.

Naast een feest van de niet-westerse film is de MO* award night ook een moment om even stil te staan bij de positie van niet-westerse cinema in Vlaanderen. MO*hoofdredacteur Jago Kosolosky gaat in gesprek met Seppe Vanhaecke (Cinéart), Anika van der Kevie (Internationaal Filmfestival Gorinchem), Btisam Akarkach (curator) en Sofie Mercier (Sphinx). 

Dit feest van de niet-westerse film zou niet compleet zijn zonder een streepje muziek. Kunstencentrum KAAP nodigt Mark Tuinstra (gitaar) en Mola Sylla (zang en percussie) uit om de avond aan elkaar te spelen.