The Biggest Little Farm

John Chester
  • Caution with children up to 12 years of age

The Biggest Little Farm is een verrijkende documentaire over milieubescherming en klimaatproblematiek, maar met een hoopvolle blik op de toekomst.

Cameraman John en zijn vrouw Molly, bakster en foodblogster, moeten een drastische beslissing nemen. Omdat hun hond de hele dag door blaft, worden ze uit hun appartement gezet en kopen ze de afgelegen Apricot Lane Farm. De boerderij ligt midden in een gebied van monocultuur en is een kale, dorre plek. Ze willen er, in eenheid met de natuur, een bloeiende boerderij van maken en volgen hiervoor het principe van permacultuur. Hun ambitie? Het aanleggen van een fruitgaard met meer dan 70 soorten fruitbomen, 200 oogstgewassen en het houden verschillende kuddes dieren. Hoe meer hun droomproject vorm krijgt, hoe meer er geroofd wordt door vogels, coyotes, mollen en slakken. Na enkele moeilijke jaren herstelt de natuur zich en komt de moestuin helemaal in evenwicht.

John brengt de persoonlijke struggle van hem en zijn vrouw zelf met zijn camera in beeld. Als kijker ben je deelgenoot van hun dromen, én hun twijfels. Een inspirerende documentaire die de klimaatproblematiek vanuit een positieve, energieke kant belicht. 

Both deeply personal and remarkably objective.

Variety