Kings of Mulberry Street

Judy Naidoo
  • Caution with children up to 12 years of age

Een energieke film, doorspekt met verwijzingen naar de Bollywood scène en hét voorbeeld van wat je een goeie familiefilm noemt: meeslepend, uitdagend, charmant en amusant.

Begin jaren ’80, in de culturele smeltkroes Kwazulu Natal. Baboo en zijn vader verhuizen van de stad naar een buitenwijk. Bij hun aankomst maken ze kennis met hun eerder ongewone overburen: het drukke en chaotische gezin van Ticky, die net zo oud is als Baboo. Daar houdt de vergelijking tussen de twee op. Ticky is een straatwijs gastje dat geen angst lijkt te kennen. De daken zijn zijn speelterrein en de plaatselijke bioscoop zijn plek om zichzelf tot een Bollywoodheld te dromen. Baboo krijgt dan ook de raad van zijn vader uit de buurt van Ticky te blijven. Het duurt echter niet lang of Baboo laat zich meeslepen door Ticky en samen gaan ze de strijd aan met Raja, een lokale boef die het leven in de buurt onaangenaam maakt.

Zo komen ze terecht in één lange aaneenschakeling van doldwaze avonturen.
Een energieke film, doorspekt met verwijzingen naar de Bollywood scène en hét voorbeeld van wat je een goeie familiefilm noemt: meeslepend en uitdagend voor kinderen vanaf 11 jaar, charmant en amusant voor hun ouders en grootouders, hilarisch en boeiend voor iedereen daartussenin. Wat houdt je nog tegen om een ticketje te kopen?

locations and tickets

Judy Naidoo

Een verhaal midden de Indiase gemeenschap in Zuid-Afrika, dat door het prisma van het heden naar het verleden gluurt.

Screen Africa